SLIKOPLESKARSTVO Tanja Tasev s.p.

ŠTUKATERSTVO in ZLATENJE

slikopleskarstvo_glava1 slikopleskarstvo_univerza slikopleskarstvo_sodisce slikopleskarstvo_centromerkur
slikopleskarstvo_sodisce
slikopleskarstvo_univerza
slikopleskarstvo_sentromerkur_emporium
ŠTUKATURE SAZU PREV
ŠTUKATURE SAZU PREV

O PODJETJU

Podatki o podjetju:
Slikopleskarstvo
Tanja Tasev s.p.
Ribniška ulica 24
1000 Ljubljana

Kontakti:
slikopleskarstvo telefon
tel.: 041/390-022
slikopleskarstvo email
email.:
slikopleskarstvo.tasev@gmail.com

slikopleskarstvo Povzetek normativov slikopleskarskih del

CERTIFIKATI

slikopleskarstvo certifikat 1slikopleskarstvo certifikat 2slikopleskarstvo certifikat 3

O BARVAH

POSLOVNI ODNOSI

Slikopleskarstvo in moč barv

slikopleskarstvo portretV slikopleskarstvu je dobro poznavanje barv ključnega pomena. Vsak dober slikopleskar mora biti pri svojem slikopleskarskem delu sposoben kompetentno svetovati svoji stranki.

Večina ved o barvah, barve postavlja v barvni krog. V barvnem krogu pa so predstavljene vse pomembnejše barve katere delimo v primarne, sekundarne ter terciarne.
Glavne oziroma najbol osnovne barve so primarne barve kamor spadajo rdeča, rumena in modra. Drugi sklop barv ali sekundarne barve so oranžna, vijolična in zelena. Tretji sklop barv ali terciarne barve pa so rdeče oranžna, modro zelena, rumeno zelena, rumeno oranžna, modro vijolična in rdeče vijolična dobimo pa jih z mešanjem primarnih in sekundarnih. S pravo izbiro barv lahko slikopleskar naredi topel ali mrzel, prostoren ali majhen...

Postopek izbire barve lahko delimo na tri faze::

• Opredelitev ciljev ki jih želimo doseči z barvami,
• določitev prevladujoče ali glavne barve,
• izbira sekundarnih barvnih odtenkov ki morajo biti v skladu z glavno barvo.

Barve in odtenki so lahko enostavni ali pa kompleksni, njihov pomen pa se med različnimi kulturami zelo razlikuje. Pa tudi zaznavanje barv in odtenkov se med različnimi osebami razlikuje kar pomeni da vsaka oseba vidi barve drugače.

slikopleskarstvo portretMed barvami je najmočnejša barva intenzivna rdeča. Zelo tople barve so intenzivne in agresivne. Te barve različno učinkujejo na ljudi. Njihova moč in intenziteta ima lahko blažji vpliv na krvni tlak in stimulacijo živčnega sistema. Pri slikopleskarskem delu je zato dobro upoštevti tudi vpliv barv na zdravje in počutje ljudi, predvsem pri starejših ljudeh.

Modra slikopleskarstvo portret barva je v določenih svetlejših in jasnih tonih zelo hladna saj spominjajo na sneg in led. Modre, zelene in modro zelene barve imajo prav nasprotne vplive na čustva od intenzivnih toplih barv. Modra barva v svetlejših odtenkih ima pomirjujoč učinek hkrati pa upočasnjuje metabolizem.

slikopleskarstvo portretSvetle barve vsebujejo najsvetlejše sestave barvnih odtenkov in barv. Svetle in skoraj prosojne so, ker ne vsebujejo vidnih barv. Večji kot je delež svetlost, bolj izginja razlika med posameznimi odtenki. Svetle barve se uporabljajo predvsem v manjših prostorih saj ga povečajo in naredijo zračnejšega.

Temne barve vsebujejo črno barvo in druge temne odtenke, uporabljajo se v večjih prostorih saj prostor pomanjšajo in utesnijo, delujejo pa tudi resnobno, zato se uporabljajo tudi v konferenčnih sobah kjer potekajo pomembni sestanki.

Več je napisanega v knjigah Barvna harmonija, Feng Shui atlas, Werner Waldman...